Med hele 572 turmål i vår region er årets Stikk UT!-sesong større enn noen gang. Stikk UT!-appen kommer i ny forbedret versjon, og for første gang kan du også gå til Stikk UT!-turmål andre steder i landet, hele 82 kommuner er med. Husk å sjekke utsatt åpningsdato i turbeskrivelsen!

– Engasjementet rundt Stikk UT! er enormt. Vi tilrettelegger for god folkehelse i samarbeid med våre 28 deltagerkommuner, lag og organisasjoner, grunneiere og lokale ildsjeler. Gode møter mellom mennesker og natur fremmer livskvalitet og vi er superglade for å tilby så mange fine turmål der hele 187 er trillevennlige, sier Liv Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Hilde Ellingsæter i Sunnmøre friluftsråd.

I årets kartbrosjyre, som i disse dager kommer i postkassene til alle innbyggerne i Møre og Romsdal, samt Heim, inviterer friluftsråda alle med ut på tur.

Stikk UT! Norge

Friluftsrådene jobber sammen med deltagerkommunene for å fremme friluftsliv for alle, og vi er stolte over at flere friluftsråd i Norge også ser hvordan Stikk UT! bidrar til stor aktivitet og turglede.

For første gang kan du registrere Stikk UT!-turmål flere steder i landet. Under årets oppstart av Stikk UT! Norge er hele 82 kommuner med, og tilbyr ca 1600 turmål. Målet er en opptrapping til enda flere steder i Norge de neste årene. Friluftsrådene i Nordmøre og Romsdal og på Sunnmøre har fått med seg sju andre friluftsråd i landet. Fem av dem i Nord-Norge – Finnmark, Nord-Troms, Midt-Troms, Vesterålen, Midtre Hålogaland – samt Fjordane i vest og Lister i sør.

Nytt i Stikk UT!-appen og stikkut.no

Vi er i en ombyggingsfase for Stikk UT!-appen og ny hjemmeside stikkut.no. Nå er Stikk UT!-appen klar og du kan se årets turmål og gjøre deg kjent. Hvis appen ikke har oppgradert seg automatisk, kan du oppgradere Stikk UT!-appen i appstore eller googleplay. Nå skal du logge inn med ditt mobilnr, det gjør det enklere.

  • I første omgang finner du turmålene kun i appen men de kommer på stikkut.no etterhvert.

  • Fra 1.mai er det kun i appen du skal registrere koden din, på samme måte som før. Statistikk fra tidligere år kommer i appen etterhvert.

  • Stikkut.no er på plass med ny drakt, for de bedriftene som ikke har meldt seg på Stikk UT! Bedrift ennå, så vil påmeldingsskjemaet snart være klart til det. Stikkut.no inneholder ikke min side, den finner du i appen.

Den nye versjonen for Stikk UT!-appen synes vi er fin og brukervennlig, nye stikkut.no er levende og lett å finne frem i. Selv om noen kan oppleve noen "humper" akkurat nå, så blir dette bra! Mer informasjon kommer etterhvert.

Stikk UT!-vett

Friluftsrådene er opptatt av at alle som ferdes i naturen skal gjøre dette på en hensynsfull måte. Derfor er det viet stor plass til Stikk UT!-vett-reglene både i kartbrosjyren og i annen kommunikasjon.

- Det er viktig å sette seg godt inn i Stikk UT!-vett-reglene før man går på tur. Vi oppfordrer alle til å ta vare på naturen og ta hensyn til både dyr, planter og mennesker. Vi oppfordrer også alle til å parkere etter anvisninger og ikke være til hinder eller ulempe for andre trafikanter og grunneiere, oppfordrer Hoel. Vær obs på at flere turmål kan ha utsatt åpningsdato. I det siste har det kommet en del påfyll med snø i høyfjellet, så husk å sjekke dette i turbeskrivelsene i Stikk UT!-appen.

Stikk UT!-kontaktene i kommunene jobber med Stikk UT! hele året. Her er kommunene til Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal på oppstartssamling i Hustadvika.

Vi håper alle kan finne sine turperler. Det er flott å ta Stikk UT!-turer nært der du bor, men oppfordringen er også å kunne oppdage noen nye turmål i løpet av sesongen.

Vi oppfordrer alle til å invitere med seg en venn, nabo eller kollega på Stikk UT!-tur.

Husk å registrer turene dine og god tur!

Hilsen Stikk UT!



Kontaktperson Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal: Liv Synnøve Hoel, liv@stikkut.no, 936 85 408.

Forrige
Forrige

Bli med på Stikk UT! Bedrift!

Neste
Neste

Bli med på Stikk UT!-påskefestival